Web Analytics Made Easy - Statcounter

گفتگوی مجازی با موضوع مشکل کم آبی در استان خوزستان با عنوان «خوزستان درد بی پایان» با حضو فعالان عدالتخواه و رسانه از سوی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران (آرمان) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفتگوی مجازی با موضوع مشکل کم آبی در استان خوزستان با عنوان «خوزستان درد بی پایان» با حضور حجت الاسلام مجتبی نامخواه و حجت الاسلام ریسمان سنج از فعالان عدالتخواه و همچنین حامد هادیان مستند ساز از سوی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران (آرمان) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بی توجهی به مشکلات استان‌های مرز نشین از دولت سازندگی وجود داشته

ریسمان سنج فعال عدالتخواه در این گفتگوی مجازی گفت: اعتراضات اخیر خوزستان صرفا به کم آبی نبوده است. در استان خوزستان با مشکلاتی روبرو هستیم که محصول یک سال و دو سال نیست بلکه از بعد از جنگ تحمیلی و در زمان سازندگی بی توجهی به استان‌های حاشیه‌ای و مرز نشین از جمله به خوزستان و سیستان و بلوچستان وجود داشته است.

وی به معضل کم آبی در سطح استان خوزستان اشاره کرد و افزود: در اکثر مناطق این استان مردم آب را یا به صورت بشکه‌های ۲۰ لیتری از تصفیه خانه‌های صنعتی خریداری می‌کنند و یا در خانه‌های خود از دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌کنند.

ریسمان سنج افزود: با وجود اینکه مردم استان خوزستان با مشکل آب آشامیدنی هم مواجه هستند، اما دلیل اصلی اعتراضات اخیر آن‌ها نبود آب مورد نیاز برای کشاورزی، صنعت و مصرف احشام بوده با این وجود شاهد بودیم که برخی‌ها آب معدنی به خوزستان ارسال کردند.

عدم توانایی مسئولان در گفتگو با مردم به اعتراضات خوزستان دامن زد

وی با بیان اینکه بحث مدیریت آب در استان خوزستان دچار مشکل است؛ اما ممکن است که مدیریت انتقال آب سهم کمی در مشکلات موجود داشته باشد، اظهار داشت: در بستر کرخه در چند شهرهمچون هویزه، بستان و سوسنگرد اعتراضات مردمی برگزار شد؛ اما فقط در سوسنگرد نوع اعتراضات فرق می‌کرد و دلیل این تفاوت هم این بود که مثلا در هویزه کسانی بودند که فهمیده بودند که با مردم باید چگونه گفتگو کنند تا صبر آن‌ها لبریز نشود.

حجت الاسلام نامخواه دیگر فعال عدالتخواه نیز در این گفتگوی مجازی با تاکید بر اینکه با این حد توجه از سوی مسئولان و نظام مشکلی از خوزستان حل نمی‌شود؛ اما نمی‌خواهم زنجیره‌های امید را نادیده بگیرم، گفت: وضعیت کنونی استان خوزستان پیش روی دیگر استان‌ها نیز قرار دارد و ممکن است خیلی زود دیگر استان‌ها هم به این وضعیت دچار شوند.

وی به وجود سه نظام بازار، اداری و اجتماعی در کشور اشاره کرد و افزود: اتفاقی که در خوزستان افتاده این است که نظام بازار می‌خواهد به طبیعت، هور و مناطق مختلف دست اندازی کند و آن‌ها را برای تولید به خدمت بگیرد تا جایی که حتی صنعت بر کشاورزی توفق یابد و این نظام اداری است که خواسته‌های نظام بازار را تامین می‌کند به گونه‌ای که نظام اداری به بازوی اجرایی نظام بازار تبدیل شده است.

بسیاری از طرح‌های انتقال آب با مخفی کاری اجرا شده‌اند

نامخواه با بیان اینکه خیلی از طرح‌های انتقال آب با نوعی مخی کاری پیش رفته اند و در این راستا نظام بازار نظام اداری را به استخدام خود درآورده و تا هر جایی که خواسته پیش رفته و نظام اجتماعی هم نتوانسته دغدغه‌ها و مطالبات خود را در خصوص این طرح‌های توسعه‌ای ارائه کند، تصریح کرد: جامعه نیازمند فروش نفت، صنعت و پشیرفت است؛ اما اگر حرف‌های نظام اجتماعی و جامعه شنیده می‌شد شاید مثلا سد کرخه با این افتضاح روبرو نمی‌شد و اصلا شاید احتیاجی به احداث این سد نبود و یا خواسته یا ناخواسته صنایع مادر ما در دل کویر ایجاد نمی‌شد و به تبع آن محیط زیست از بین نمی‌رفت.

مشکلات خوزستان با اختصاص اعتبار حل نمی‌شوند

وی اظهار داشت: طی چند نوبت اعتبارات کلانی از منابع صندوق توسعه به استان خوزستان اختصاص یافته، اما در این استان اتفاق خاصی در بخش آب و فاضلاب نیفتاده است، چون در این چرخه نظام اداری تماما به نظام بازار سرویس می‌دهد. به هر روی ما لزوما نباید به اختصاص اعتبار به خوزستان فکر کنیم، چون مشکلات این استان با اختصاص اعتبار حل نمی‌شوند.

این فعال عدالتخواه با تاکید بر اینکه ما نباید دست نظام اداری را در استانی مانند خوزستان بازتر بگذاریم و به کسی بگوییم تو استاندار ویژه باش، گفت: شاید انتصاب یک استاندار دلسوز در خوزستان درصدی موثر باشد؛ اما مسئله بنده این است که نظام اداری به لحاظ ساختاری به خدمت نفت و صنایع مادر درآمده است و این وضعیتی است که باید تغییر کند.

نامخواه افزود: سیاست‌های عمده توسعه باید با تفاهم عمومی با جامعه اتخاذ شوند و این ضرورتی است که بنده آن را در بین دولتمردان و بانیان سیاست‌های توسعه نمی‌بینیم و به همین دلیل هیچ امیدی به تغییر رویه موجود ندارم.

سیاست‌های ضد توسعه بیش از تغییرات اقلیمی ظرفیت‌های طبیعی را از بین برده‌اند

وی به متن اخیر رئیس سابق مجلس در خصوص اهمیت تغییرات اقلیمی اشاره کرد و افزود: تغییرات اقلیمی مهم است، ولی نه آنقدر که سیاست‌های توسعه ضد جامعه عمل کرده، چون این سیاست‌ها تمام ظرفیت‌های طبیعی و اجتماعی ما را از بین برده اند و چیزی ته آن‌ها نمانده است.

نامخواه تصریح کرد: تمام ظرفیت‌های اجتماعی اعم از تشکل‌های دانشجویی، مساجد، فعالان اجتماعی و فعالان رسانه‌ای باید در خدمت شفافیت و فراهم کردن امکان‌های اخد تصمیم از سوی جامعه در خصوص سیاست‌های توسعه باشند و اگر این زنجیره‌ها تقویت شوند اتفاق مهمی است که می‌تواند چرخه سیاست گذاری را تغییر دهد در غیر این صورت وضعیت فعلی باقی می‌ماند.

این فعال عدالتخواه با بیان اینکه وقتی حرکت‌های اعتراضی امکان روایت پیدا نکنند و اعتراضات در بین رسانه‌ها هیچ جایگاهی نداشته باشند به تبع آن اعتراضات به کف خیابان و به رادیکالیسم کشیده می‌شوند، گفت: اتاق بازرگانی، چون سرمایه دارد اعضای آن می‌توانند با تک تک وزرا صبحانه بخورند؛ اما در خوزستان ما چند بار دیده ایم که یک مسئول جز و یا صدا و سیما حرف‌های فعالان زیست محیطی را بشنوند.

هیچ مسئولی به خاطر بحران‌های خوزستان محاکمه نشده است

حامد هادیان مستندساز نیز در این گفتگوی مجازی، گفت: در سال‌های اخیر در تمام بحران‌هایی که در استان خوزستان رخ داده است اعم از سیل و خشک شدن نخلستان‌ها هیچ مسئولی استعفاء نداده، عذرخواهی نکرده و یا محاکمه نشده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کم آبی در خوزستان اعتراضات مردمی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران فعالان عدالتخواه مستند ساز آب شرب استان خوزستان استان خوزستان فعال عدالتخواه گفتگوی مجازی نظام بازار نظام اداری استان ها سیاست ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی

یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد، اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌ها اولین نتایج منفی خود برای اسرائیل به همراه آورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه عبری زبان کالکالیست در گزارشی در این رابطه اعتراف کرد، اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان گرچه تا به امروز باعث تحریم‌های آکادمیک نشده اما زیان‌های آن برای اسرائیل با توقف سرمایه گذاری‌های علمی آغاز شده است.

شاهار ایلان نویسنده این گزارش آورده است، مبارزات آکادمیک در حال انجام در ایالات متحده و اروپا به طور کلی به شکل اعتراض و نیز تحریم‌های سری و مخفی انجام گرفته اما این نگرانی بزرگ وجود دارد که به تدریج شکل رسمی به خود گرفته و دانشگاه‌های بزرگ و معتبر نیز به آن بپیوندند.

این رسانه در ادامه خبر داد، خطر دیگر آن است که بسیاری از متفکران و مغزهای این دانشگاه‌ها که نخبگان حاکم و آتی آمریکا را تشکیل خواهند داد، موضع خود در در قبال اسرائیل در آینده با توجه به مواضع فعلی خود اتخاذ کنند.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است: به رغم تظاهرات خشونت آمیز و ضد سامی به وقوع پیوسته در دانشگاه‌های آمریکا، کابوس بزرگتری که انتظار اساتید برجسته دانشگاه‌ها و بخش علمی اسرائیل را می‌کشد، عدم سرمایه گذاری دانشگاه‌های معتبر و سازمان‌های علمی بزرگ در فعالیت‌های علمی در اسرائیل است، گرچه هنوز این امر عملی نشده است اما شاهد موارد بسیار زیادی از تحریم‌های غیر رسمی در کنفرانس‌ها و نیز نشریات هستیم.

کالکالیست به اقداماتی همچون لغو توافقنامه همکاری دانشگاه اسلو، متروپولیتن نروژ و دانشگاه تورینو اشاره می‌کند و ادعا می‌کند در حال حاضر این اقدامات فردی بوده و جنبه همه گیری را بین دانشگاه‌ها نگرفته است گرچه اگر یکی از دانشگاه‌های معتبر و بزرگ قرار است دست به اقدام مشابهی بزند احتمالا این دانشگاه اروپایی بوده و کار از ایالات متحده آغاز نخواهد شد، ولی به هر شکل اگر یکی از موسسات دست به این کار بزند این سد روانی شکسته شده و سونامی از تحریم گریبان دانشگاه‌ها و مراکز علمی اسرائیل را خواهدگرفت.

رئیس سابق دانشگاه تخینون اسرائیل در این رابطه به این رسانه می‌گوید: خطر بزرگ دیگری هم در پی این اعتراضات، اسرائیل را تهدید می‌کند و آن اینکه بسیاری از تظاهر کنندگان معترض به اسرائیل از دانشجویان نخبه آمریکایی محسوب می‌شوند که به طور حتم در یک یا دو دهه آینده جزو نخبگان حاکم در کشور خواهند بود و این نگرانی وجود دارد که مواضع آنها نسبت به اسرائیل بر مواضع دولت آمریکا در آن زمان هم علیه تل‌آویو تاثیر گذار باشد.

این رسانه همچنین خبر داد وزیر آموزش عالی رژیم صهیونیستی بودجه‌ای را برای مقابله با جریان ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا اختصاص داده و قرار است برنامه‌ای با مشارکت چند وزارت اسرائیلی برای مقابل به آن تدارک دیده شود.

اعزام 5 بالگرد اسرائیلی به غزه برای انتقال نظامیان مجروحاعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شدبایدن: دانشگاه‌ جای یهودی‌ستیزی نیست

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی در خصوص اعتراضات ضد صهیونیستی و اغتشاشات در ایران!
  • جایگاه قضاوت در نظام اسلامی بسیار رفیع است
  • تفاوت بوته با درخت
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار
  • دلیل اعتراض طلافروشان به پرداخت مالیات/ طلافروشان عامل تورم اند؟