Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می‌رسد تصمیماتی که برای ساماندهی اوضاع بورس گرفته شده است فقط مُسکنی چند روزه خواهد بود در حالی که بدون شک پس از ۹ ماه انتظار امروز تمامی سرمایه‌گذاران به این نکته پی برده‌اند که «دامنه نوسان» عامل اصلی به تعادل نرسیدن بازار است مسئله‌ای که سیاستگذار به هر دلیلی از آن چشم‌پوشی می‌کند.

قدس آنلاین؛ جلسه بورسی‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز سه‌شنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت از ۱۰ تصمیم مهم برای بهبود وضعیت بازار سرمایه رونمایی شد. تصمیماتی که گفته شد ۳ مورد نخست آن از همان روز قابلیت اجرایی دارد و موارد بعدی نیازمند مصوبه سران قواست. اما ۱۰ تصمیمی که برای ساماندهی اوضاع بورس گرفته شد، چه بود.

۱) تخصیص یک درصد صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه.

۲) افراد خارجی با خرید سهام در بازار سرمایه میتواند اقامت ۵ ساله را بگیرند.

۳) موافقت شد تا ممنوعیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌ها برای استفاده از تسهیلات بانکی داشتند کنار گذاشته شود.

۴) شرکت‌ها می‌توانند تا یکسال مالیاتشان را به تعویق بیاندازند و از این منابع از سهامشان حمایت کنند.

۵) شرکت‌هایی که نسبت به خرید سهام خودشان اقدام می‌کنند تا ۵۰ درصد مبلغی که صرف خرید سهام کردند به عنوان امهال مالیاتی یک ساله منظور می‌شود.

۶) زیان خریداران صندوق پالایش یکم و دارایکم به نوعی جبران خواهد شد.

۷) امکان سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه مجاز شود.

۸) به صندوق تثبیت بازار و توسعه بازار اجازه انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی با تضمین دولت داده شد.

۹) ۸۰ درصد درآمد ناشی از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ در حساب صندوق تثبیت وارد شود.

۱۰) برای ترغیب شرکت‌های فعال در بورس سود انباشته این شرکت‌ها اگر صرف افزایش سرمایه شود به همان اندازه معاف مالیاتی می‌شود.

فارغ از شوخی‌هایی که سهامداران با برخی بندهای این تصمیمات همچون اقامت ۵ ساله برای سرمایه‌گذاران خارجی کردند، تصمیماتی نیز مشاهده شد که بلاشک آثار تورمی به دنبال دارد. تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی یکی از همین تصمیمات تورم زا است. شاید در نگاه اول یک درصد رقم قابل توجهی به نظر نرسد اما یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که یک درصد از صندوق توسعه ملی معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان است. 

آیا بورس می‌تواند تورم ساز شود؟

تورم یک پدیده پولی است که معلول علتی بزرگ‌تر به نام نقدینگی است. اینکه گفته می‌شود بورس نمی‌تواند سبب رشد نقدینگی و در نهایت افزایش تورم شود، یک اصل درست است اما به شرطی که برای رشد مصنوعی یا جلوگیری از اصلاح آن پولی به بازار تزریق نشود. تخلیه جبابی بازاری که در دو سال ۹۸ و ۹۹ به دلیل سیاستهای نادرست رشدها عجیب و غریبی و نامتعارفی را ثبت کرده است، امری طبیعی است اما لازم است با رفع محدودیت‌ها به سرعت صورت پذیرفته و به تعادل برسد.

اما تبلیغات سال گذشته دولت و رسانه‌ها برای بورس‌کردن مردمی که از تورم به تنگ آمده بودند، سبب شده تا در مسیر اصلاح نیز دولت خود را پاسخگو بداند و برای خواباندن تب اعتراضات شکل گرفته، از راههای ساده و کم‌هزینه‌تری همچون تزریق پول بهره جوید. حمایتی که البته به نظر می‌رسد تنها مُسکنی چند روزه خواهد بود. اما راهکار چیست؟ بدون شک حالا پس از ۹ ماه انتظار تمامی سرمایه‌گذاران به این نکته پی برده‌اند که دامنه نوسان عامل اصلی به تعادل نرسیدن بازار است؛ محدودیتی که البته از ۲۵ بهمن سال گذشته نامتقارن شد و قرار است تا پایان اردیبهشت به همین شکل بماند.

اما این سیاست چه ارمغانی برای بازار به دنبال داشت؟ نه فقط نتوانست جلودار افت قیمت‌ها باشد که هیچ تاثیری بر روند بازار نیز نداشت. تنها صف‌های فروشی بودند که هر روز سنگین‌تر از دیروز می‌شدند و فروشندگانی که هر روز بیش از گذشته عزم خود را برای خروج از این بازار جزم می‌کردند و البته کاهش محسوس نقدشوندگی سهام به عنوان سدی روبرو فروشندگان قدعلم می‌کرد و حالا نه سربه‌سر شدن زیان و امید به کسب سود بلکه خروج از بازار به رویای سهامداران تبدیل شده بود. موضوعی که در هیچ‌یک از جسات سیاستگذاران یا نامه فعالان بورسی بدان اشاره هم نشد و معلوم نیست چه سرنوشتی پیدا کند.

حتی حسین عبده تبریزی، دبیر کل پیشین بورس که خود برای اولین بار محدودیت دامنه نوسان در بازار سهام کشور را ابداع کرد نیز در حال حاضر معتقد است « در شرایط بازار سرمایه گسترش‌یافته امروز، اعمال دامنه نوسان کمتر لازم است. این محدودیت باعث مشکلات زیادی شده است و باید به‌تدریج حذف شود. کار را با شرکت‌هایی که درصد سهام شناور بیشتر دارند و شرکت‌های متعبر هستند، باید شروع کرد و به‌تدریج کل محدودیت‌ها را حذف کرد. مثلا طی دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باید پای حذف کامل محدودیت‌های دامنه نوسان برویم.»

حال باید دید آیا سیاستگذار به خود آمده و گامی واقعی برای تعادل‌بخشی به بازار و رهایی دادن سهامداران از تله نقدشوندگی برمی‌دارد یا اینکه باید چند ماه دیگر منتظر بمانیم تا شاید اتفاقی دیگر مسیر قیمت سهام را تغییر دهد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بورس شاخص بورس معاملات بورس رشد شاخص کل بورس بهبود وضعیت بازار سرمایه بازار سرمایه دامنه نامتقارن دامنه نوسان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رئیس سازمان بورس سازمان بورس صندوق توسعه ملی بازار سرمایه دامنه نوسان یک درصد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۶۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای بازیکنی که فراموش شده بود

به گزارش خبرنگار مهر، تنها ۵ هفته تا پایان فصل بیست و سوم رقابت‌های لیگ برتر زمان باقی است و برخی از تیم‌ها برای قهرمانی و برخی دیگر برای بقا تلاش می‌کنند. تیم فوتبال هوادار در این فصل نوسانات زیادی داشته و با گذشته ۲۵ هفته با ۲۸ امتیاز در رده یازدهم جدول قرار دارد و همچنان خطر سقوط به دسته پایین‌تر را احساس می‌کند.

هوادار در ابتدای فصل با محمود فکری کار خود را آغاز کرد اما این مربی نتوانست انتظارات مدیران این باشگاه را برآورده سازد و پس از شکست سنگین ۵ بر صفر برابر سپاهان در هفته سیزدهم، فکری از هدایت هوادار کنار رفت و مسعود شجاعی در اولین چالش رسمی خود به عنوان سرمربی، هدایت تیم سابق خود را عهده دار شد.

هوادار با حضور شجاعی توانست نتایج به مراتب بهتری را نسبت به نیم فصل اول کسب کند و یکی از عواملی که در امتیاز گیری تیم شجاعی نقش داشته، درخشش داریوش شجاعیان هافبک باسابقه بنفش‌پوشان است.

شجاعیان که سابقه حضور در استقلال تهران را دارد پس از جدایی از جمع آبی‌پوشان راهی تیم هوادار شد اما در فصل‌های اخیر نتوانسته بود کیفیت همیشگی خود را نشان دهد. شجاعیان از زمان حضور شجاعی روی نیمکت هوادار در اکثر دیدارها به عنوان بازیکن ثابت وارد زمین می‌شود و در ۵ دیدار اخیر تیمش توانسته آمار بسیار خوب ۵ گل در رقابت‌های لیگ برتر و جام حذفی را از خود به جای بگذارد.

او در حال حاضر و با به ثمر رساندن ۶ گل بهترین آمار را در بین سایر هم تیمی‌های خود دارد و کادر فنی هوادار امیدوار است تا این بازیکن روند رو به رشد خود را در ۵ دیدار باقی مانده تا پایان لیگ برتر حفظ کند.

همچنین شجاعیان نسبت به دقایقی که در زمین بازی حضور داشته توانسته هر ۲۱۶ دقیقه یکبار برای هوادار گلزنی کند؛ او همچنین تا به اینجای مسابقات، دو پاس گل نیز برای هم تیمی‌های خود ارسال کرده است. تیم فوتبال هوادار در هفته بیست و ششم باید روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت و در ورزشگاه مرحوم سیروس قایقران انزلی رو در روی ملوان قرار گیرد که این بازی مصاف دشواری برای شاگردان شجاعی محسوب می‌شود.

کد خبر 6096159

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • احیای بازیکنی که فراموش شده بود