Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ناصر موسوی لارگانی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز به التهابات اخیر بازار ارز اشاره کرد و گفت: اعتراضات گسترده ای نسبت به اقدامات سیف، رئیس بانک مرکزی وجود دارد و تعدادی زیادی از نمایندگان فریاد استعفا استعفا را در مجلس سر داده بودند اما اکنون مشخص نیست که رئیس بانک مرکزی با توجه به مشکلات اخیر در بازار حاضر به استعفا شود یا خیر؟

او در ادامه بیان کرد: درصورتى که پشت بحث پیشنهادی ارز که به دولت ارائه داده شد و طى چند روز گذشته در صحن علنی مجلس مطرح شد، اراده اى وجود داشته باشد احتمال برطرف شدن مشکلات بازار ارز بسیار زیاد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی لارگانی با تاکید بر اینکه برطرف شدن مشکلات بازار ارز به صورت مقطعى تاثیرگذار نخواهد بود، گفت: مساله اى با این عنوان مطرح شد که عرضه ارز در خارج از صرافی های مجاز و نیز سیستم بانکی، مانند مواد مخدر و قاچاق محسوب شده و به طور قطع برخورد قانونی با آن صورت خواهد گرفت، در چنین موقعیتى با این اقدام مشکلات موجود برطرف مى شود.

به گفته او، در صورتى که مسئولان مخالف وعده هاى داده شده اقدام کنند و مجددا نرخ ارز دونرخى و سه نرخى شود وضعیت بازار بدتر از وضعیت کنونی می شود و دیگر کسی بر روی حرف مسئولان حساب باز نمی کند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: طی چند وقت گذشته بحث فروش اوراق مشارکت با سود 20درصد به عنوان راهکار مقطعی مطرح شد که تاثیراتی را با خود به همراه داشت اما بلافاصله تاثیر آن به دلیل موقتى بودن از بین رفت.

او در پاسخ به سوال خبرنگار گروه اقتصادى ایسکانیوز مبنى بر امکان استفاده روبل در معاملات ایران و روسیه که اخیرا از سوى ولایتى، مشاور رهبر معظم انقلاب مطرح شده بود، گفت: از مدت ها قبل بحث جایگزینی ارز روبل در معاملات ایران و روسیه مطرح شده تا اقداماتى براى داشتن پیمان های پولی صورت گیرد و پول دو کشور در واردات و صادرات با دیگر کشورها معامله شود، در صورت این اقدام تاثیر نوسانات نرخ دلار و نابه سامانى هایى که در زندگى مردم و تولید ایجاد شده ازبین خواهد رفت.

او به راه اندازى بورس ارز که تک نرخى شدن ارز یکى از شرایط لازم براى اجرایی شدن این اقدام بوده است، افزود: براى راه اندازى بورس ارز باید منتظر تصویب تک نرخی شدن ارز باشیم و بعد از گذشت زمان از تک نرخى شدن ارز، اقدام به راه اندازى این بورس شود، در صورتى که این اقدام با عجله صورت پذیرد امکان مواجه شدن این طرح با شکست بسیار زیاد است.

او بابیان اینکه سیف، مقصر اصلی نابه سامانى هاى بازار ارز نیست بلکه سوء مدیریت یکی از دلایل مهم نوسانات قیمت ارز است، اظهار داشت: اخیرا بحث های زیادی مبنى بر جایگزینی یورو به جای دلار مطرح شده که این اقدام وابسته به اراده مسئولین و دولتمردان ما است.

401

قیمت دلار قیمت ارز مجلس شورای اسلامی ولی الله سیف بانک مرکزی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۶۳۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229513 برچسب‌ها طلا

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • افزایش سهم بازار هدف غایی صنعت بانکداری است
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • دلار باز هم نزولی شد
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند