Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- حاتمی یزد، کارشناس مسائل اقتصادی بر این عقیده است که بخش عمده‌ای از نوسانات اخیر در بازار سکه و ارز مربوط به ناآرامی‌ها و اعتراضات مردمی در روزهای اخیر است. به نظر می‌رسد با آرام شدن فضای کشور، سکه و ارز روند کاهشی داشته باشند.
سکه تمام با بیش از 40 هزار تومان افزایش قیمت، مرز یک‌میلیون و پانصد هزار تومان را شکست و به یک‌میلیون و پانصد و سه هزار تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته دلار و سایر ارزها نیز روزهای گذشته افزایش قیمت را تجربه کردند.
تجمعات و اعتراضات مردمی در روزهای گذشته علاوه بر مسائل سیاسی، تأثیرات خود را بر بازار اقتصادی سکه و ارز هم نشان داد و باعث شد تا سکه و ارز خصوصاً دلار افزایش قیمت داشته باشند، هرچند که تحولات بین‌المللی در بازارهای جهانی طلا هم بر این افزایش قیمت بی‌تأثیر نیست.
نوسانات ارزی و افزایش قیمت در بازار سکه و ارز در چند روز گذشته بسیار چشمگیر بوده است تا جایی که بانک مرکزی اعلام کرد که به صرافی‌های مجاز، ارز توزیع ‌می‌کند تا بتواند قیمت را در بازار کنترل کند که البته تا حد زیادی هم در این امر موفق بود، زیرا توانست جلوی شتاب افزایش قیمت سکه و ارز را بگیرد.
به نظر می‌‌رسد به‌تدریج با آرام شدن فضای سیاسی کشور، آرامش و تعادل نیز بار دیگر به اقتصاد کشور برگردد و سکه و ارز بازهم به نرخ سابق خود برگردند.
احمد حاتمی یزد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با رویداد۲۴، با اشاره به نوسانات روزهای اخیر در بازار سکه و ارز، گفت: طبیعتاً این ناآرامی‌ها و اعتراضات بر بازار اقتصادی تأثیر خواهد گذاشت، نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان این‌گونه است و زمانی که مردم نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشت احساس ناامنی کنند، پس‌انداز و داشته‌هایشان را تبدیل به طلا و ارز می‌کنند؛ زیرا فکر می‌کنند ارزش دلار ارتباطی با پول و اقتصاد ایران ندارد.
حاتمی یزد ادامه داد: پول ایرانی یک پول جهانی و قابل معامله در خارج از کشور است. درعین‌حال می‌توان با آن در ایران هم خریدوفروش کرد. به همین دلیل زمانی که اعتراضات مردمی و ناآرامی‌ها در سطح کشور افزایش پیدا می‌کند، شاهد نوسانات در بازار سکه و ارز خواهیم بود اما اگر بار دیگر آرامش به سطح جامعه برگردد، با مداخله بازار توسط بانک مرکزی، نرخ‌ سکه و ارز به حالت اولیه بازخواهد گشت.
این کارشناس بابیان اینکه اگر ناآرامی‌ها و اعتراضات مردمی ادامه پیدا کند، نرخ سکه و ارز از این میزان هم بالاتر خواهد رفت، تصریح کرد: اگر وضعیت به حالت عادی برگردد، قیمت سکه نیز که اکنون به مرز یک میلیون و 500 هزار تومان رسیده است هم به حالت اولیه خود یعنی همان یک‌میلیون 200 یا 300 برمی‌گردد. قطعاً با برگشتن آرامش شاهد کاهش قیمت خواهیم بود اما اینکه این کاهش قیمت چه مقدار خواهد بود، بستگی به بازار داخلی و البته بازار جهانی دارد. اگر در بازار بین‌المللی طلا روبه سقوط باشد طبعاً قیمت طلا و سکه در بازار داخلی هم کاهش خواهد داشت و بالعکس.
حاتمی یزد با تأکید بر اینکه علاوه بر تحولات داخلی، وضعیت بازارهای بین‌المللی هم بر قیمت سکه و ارز تأثیر دارد، خاطرنشان کرد: عرضه پول در بازار توسط بانک مرکزی تا زمانی که ناآرامی‌ها وجود دارد، فقط موجب افزایش درآمد بانک مرکزی و دولت می‌شود. ولی اگر ناآرامی‌ها تمام شود، مداخله بانک مرکزی در بازار موجب کاهش نرخ ارز خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی، در ادامه تصریح کرد: اگرچه برخی از سوءاستفاده گران در خارج از کشور سعی دارند تا مردم را تحریک کنند، اما من تصورم این است که این ناآرامی‌ها تا یک هفته آینده تمام خواهد شد. این اعتراضات هدفمند و سازمان‌دهی شده نیست که بخواهد یک رهبر یا لیدر هم داشته باشد، بنابراین سریعاً فروکش می‌کند و نتیجه‌ای هم در پی نخواهد داشت. به همین دلیل به نظرم تا یک هفته آینده آرامش نسبی تا حدی به بازار سکه و ارز بازخواهد گشت.
احمد حاتمی یزد با اشاره به حواشی اخیر پیرامون قیمت واقعی دلار، گفت: در کشورهایی با اقتصاد آزاد، نرخ ارز شناور است؛ یعنی نرخ ارز را با میزان صادرات و واردات خود ست و به قولی هماهنگ می‌کنند. در جامعه ما تا زمانی که نرخ دلار پایین است، تجار واردکننده سود بسیار زیادی خواهند داشت، زمانی که قیمت دلار بالا برود، سود واردکنندگان کم و در عوض سود صادرکنندگان افزایش پیدا خواهد کرد. از منظر سیاست اقتصادی در ایران، اکنون واردکنندگان قدرت بیشتری دارند. اکثر تجار بازارهای ما واردکننده هستند. کم هستند افرادی که صادرکننده باشند، مانند صنعت پتروشیمی، صنایع‌دستی، قالی و غیره. این‌ قشر در مقابل واردکنندگان از قدرت چندانی برخوردار نیستند. لذا در این 40-50 سال اخیر کفه ترازو همواره به نفع واردکنندگان بوده است.
این کارشناس ادامه داد: زمانی که شرایط در کشور عادی و اقتصاد آزاد است، نرخ دلار باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که صادرکنندگان تشویق و ترغیب شوند و سود واردکنندگان نیز کاهش پیدا کند. به حدی که با کاهش واردات و افزایش صادرات، ما به یک تعادل در پرداخت‌های ارزی‌مان برسیم. زمانی که تراز پرداخت‌‌ها مثبت شود ما می‌توانیم بگویم که نرخ دلار واقعی است اما شرایط سیاسی به‌گونه‌ای نیست که قدرتمندان و ثروتمندان اجازه دهند که دلار به آن قیمت برسد و همیشه نرخ دلار ما پایین‌تر از تراز پرداختی است.
حاتمی یزد بابیان اینکه اقتصاد کشور ما آزاد نیست، خاطرنشان کرد: اقتصاد ما تحت تأثیر عوامل قدرت است. عوامل قدرت مثلاً شرکت‌های دولتی که واردکننده عمده قطعات هم هستند، خب اگر قیمت ارز بالاتر برود، قیمت کالاهایشان هم بالاتر می‌رود. لذا کسانی که از بالاتر رفتن قیمت ارز متضرر می‌شوند تلاش می‌کنند تا از افزایش قیمت ارز جلوگیری کنند، قدرت آن را هم دارند.
این کارشناس ادامه داد: توان دولت در نگه‌داری نرخ ارز به میزان ذخیره ارزی که دارد بستگی دارد. دولت اکنون به‌اندازه کافی ذخیره ارزی دارد که می‌تواند نرخ ارز را کنترل کند. البته محدودیت‌هایی هم دارد. اکنون بسیاری از منابع ارزی دولت در بانک‌های برخی از کشورها بلوکه‌شده است یعنی نقل‌وانتقال وجوه برای بانک مرکزی ما به‌راحتی نیست. لذا اگرچه دولت توان کنترل نرخ ارز را دارد، ولی محدودیت نقل‌وانتقال هم دارد. اگر محدودیت‌ها برداشته شود و نقل‌وانتقالات بانکی با کشورهای مانند امارات، چین، هند، عمان ازسر گرفته شود، توان دولت برای کنترل قیمت هم بالاتر خواهد رفت.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۱۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

منبع: دنیای اقتصاد

انتهای پیام/

کد خبر: 1229468 برچسب‌ها دلار

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود